No items found.

Genom att utgå från och inspireras av volymer, form och struktur i de äldre byggnader av tegel i som finns i området vill vi skapa en arkitektur som är väl anpassad till sin plats. Samtidigt behöver vi utgå från dagens moderna krav på hållbara logistiska lösningar och utgå från de funktionsmått som krävs på insidan av byggnaden.

Mötet mellan dessa ingångsvärden har resulterat i en byggnad med tydliga tecken av traditionella hamnmagasin där volym och uppdelning av byggnadens modularitet tydligt framgår på byggnadens fasader mot Lodgatan och hamnbassängen.

För att förstärka form, variation samt uppdelning i volymer har vi jobbat med att förskjuta fasaderna mot Lodgatan samt jobba med olika nyanser och höjder. Genom dessa enkla men tydliga grepp skapar vi en rytm som är tydlig och ärlig. Gavelskeppen återupprepas i en jämn och logisk följd, vilket är naturligt då hela byggnaden uppförs vid ett tillfälle.

Färgskalan har sina rötter i de gamla tegelfasaderna längre söderut på Lodgatan. Två nyanser av tegelröd plåt som kompletteras med mindre inslag av svart kring fönster, krönplåt och detaljer. För att ytterligare förstärka det mer traditionella formspråket har byggnadens fönster nu fått en klassisk spröjsindelning. Fasaderna uppförs med moderna och för verksamheten anpassade byggmetoder.

Byggnadens båda hörn mot Lodgatan har försetts med storskaliga fönster som ska ge en inblick i verksamheten från allmän plats. Vi vill skapa en visuell koppling mellan insida och utsida och samtidigt placera denna så den inte stör arbetsplatssäkerheten för de som arbetar i lagerbyggnaden.

SOCKRET

No items found.