No items found.
Fastighetsägare:
Catena
huvudentreprenör:
PEAB
hyresgäst:
Bring
entreprenadform:
Totalentreprenad
stad:
Göteborg / Härryda
färdigställande:
Pågående
byggnadsarea:
14 700 M²
kvarter:
Solsten 1:102

Catena Bring

Bring löser vardagslogistiken åt små och stora företag i hela Norden. Verksamheten ska utgå ifrån natursköna Härryda utanför Göteborg, där Bring valde att satsa på en ny terminal på ett utmärkt logistiskt läge.

På fastigheten fanns redan en bra kontorsbyggnad tillsammans med en byggrätt. Uppdraget var därför att ta tillvara på, och mordernisera en befintlig byggnad och sammanlänka denna med en glasgång till den nya terminalbyggnaden för att förena människor som rör sig i Brings lokaler.

Personal, besökare, kunder – alla ska känna att de befinner sig mitt i den innovativa framåtanda som är själva hjärtat i Bringkoncernen.

Den nya terminalen är kärnan i verksamheten. Här hanteras paket och pallar från hela Norden oavsett om det är kylt, fryst eller rumstempererad förvaring. Alla ytor är smart anpassade för att hantera logistiska flöden, gods, lastbilar, paketbilar och människor. Byggnaden går i neutrala färger, med material som plåtsandwich, sinusplåt och betong – allt för att skapa en hållbar och modern känsla, med en god fastighetsekonomi som bas.

JKAB ritade om kontorets interiör från grunden med avdelningar för såväl chaufförer, lagerpersonal som kontorspersonal.

Resultatet är ljusa, moderna lokaler som både i funktion och design är optimerade för att passa Brings ändamål och dessutom möter framtidens förändringar och behov.

No items found.